MK – Пајазити: Не дозволувајте да бидете корумпирани, ниту не корумпирајте некого

By admin, June 10, 2020

Борбата против корупцијата останува заедничка цел, особено во северна Македонија, каде постои ниска перцепција за овој разурнувачки феномен за институциите и општеството.

Во видео порака за подигање на свеста за борбата против корупцијата, универзитетскиот професор Али Пајазити вели дека на корупцијата мора да и кажеме „но пасаран, не поминува“.

„Не дозволувајте да бидете корумпирани или да корумпирате. Познато е дека социјалните микроби се штетни за вас, вашето семејство, округот каде што живеете и општо општеството “, вели Пајазити во оваа видео-порака. Според него, можно е некорумпирано општество а тоа можеме да го сториме сите заедно како заедница со промена на нашиот менталитет.

Оваа видео-порака е објавена во рамките на проектот „Корупцијата убива“ што го спроведува Здружението за промоција на мултимедијални уметности ИНВИ ИДЕА со седиште во Гостивар. Овој проект се спроведува во рамките на проектот „Заедно против корупцијата“, спроведен од Центарот за истражувачко новинарството СКУП-Македонија, Центарот за развој на медиуми МЕДИУМ и Институтот за човекови права, а е финансиран од Европската унија (ЕУ).

What do you think?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *