india, rupee, occupation

DOKUMENTAR: KUSH ËSHTË FAJTOR PËR SHKALLËN E LARTË TË KORRUPSIONIT NË MAQEDONINË E VERIUT?

September 1, 2020

“Korrupsioni vret” – është titulli i dokumentarit të ri të Shoqatës për Promovimin e Arteve Multimediale INVI IDEA me qendër në Gostivar. Dokumentari, siç njofton KDP, nxjerr në sipërfaqe problemet që shkakton korrupsioni në shoqëri, institucione, shtet dhe në jetën e përditshme dhe mungesën e vullnetit politik por edhe iniciativave qytetare për ta luftuar këtë […]

Haziri: Nevojitet një front më i gjerë për ta luftuar korrupsionin

June 26, 2020

Lufta kundër korrupsionit mbetet një synim i përbashkët, sidomos në Maqedoninë e Veriut, ku shënohet perceptim i ulët mbi këtë dukuri shkatërruese për institucionet dhe shoqërinë. Në një video-mesazh për ngritjen e vetëdijes për luftën kundër korrupsionit, drejtori ekzekutiv i ADI-it, Lulzim Haziri,  thotë se korrupsioni ndikon në varfërimin  e një shoqërie. “Qytetarët me paratë […]

MK – Пајазити: Не дозволувајте да бидете корумпирани, ниту не корумпирајте некого

June 10, 2020

Борбата против корупцијата останува заедничка цел, особено во северна Македонија, каде постои ниска перцепција за овој разурнувачки феномен за институциите и општеството. Во видео порака за подигање на свеста за борбата против корупцијата, универзитетскиот професор Али Пајазити вели дека на корупцијата мора да и кажеме „но пасаран, не поминува“. „Не дозволувајте да бидете корумпирани или […]