india, rupee, occupation

DOKUMENTAR: KUSH ËSHTË FAJTOR PËR SHKALLËN E LARTË TË KORRUPSIONIT NË MAQEDONINË E VERIUT?

September 1, 2020

“Korrupsioni vret” – është titulli i dokumentarit të ri të Shoqatës për Promovimin e Arteve Multimediale INVI IDEA me qendër në Gostivar. Dokumentari, siç njofton KDP, nxjerr në sipërfaqe problemet që shkakton korrupsioni në shoqëri, institucione, shtet dhe në jetën e përditshme dhe mungesën e vullnetit politik por edhe iniciativave qytetare për ta luftuar këtë […]

ДОКУМЕНТАРЕЦ: КАДЕ Е ВИНАТА ЗА ВИСОКИОТ СТЕПЕН НА КОРУПЦИЈА ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА?

September 1, 2020

„Корупцијата убива“ е насловот на последниот документарен филм на Здружението за афирмација на мултимедијална уметност ИН-ВИ ИДЕА со седиште во Гостивар. Документарецот ги детектира проблемите предизвикани од корупција во општеството, институциите, државата и во секојдневниот живот на граѓаните и се осврнува на недостатокот на политичка волја, но и на граѓанските иницијативи за борба против оваа […]

Tahiri: Mos bini pre e korrupsionit, luftojeni për një të ardhme më të mirë

July 8, 2020

Lufta kundër korrupsionit mbetet një synim i përbashkët, sidomos në Maqedoninë e Veriut, ku shënohet perceptim i ulët mbi këtë dukuri shkatërruese për institucionet dhe shoqërinë. Në një video-mesazh për ngritjen e vetëdijes për luftën kundër korrupsionit, analisti, Sefer Tahiri, thotë se qytetari në asnjë rast nuk duhet të jenë pre e korrupsionit. “Nëse ndonjë […]

Haziri: Nevojitet një front më i gjerë për ta luftuar korrupsionin

June 26, 2020

Lufta kundër korrupsionit mbetet një synim i përbashkët, sidomos në Maqedoninë e Veriut, ku shënohet perceptim i ulët mbi këtë dukuri shkatërruese për institucionet dhe shoqërinë. Në një video-mesazh për ngritjen e vetëdijes për luftën kundër korrupsionit, drejtori ekzekutiv i ADI-it, Lulzim Haziri,  thotë se korrupsioni ndikon në varfërimin  e një shoqërie. “Qytetarët me paratë […]

MK – Пајазити: Не дозволувајте да бидете корумпирани, ниту не корумпирајте некого

June 10, 2020

Борбата против корупцијата останува заедничка цел, особено во северна Македонија, каде постои ниска перцепција за овој разурнувачки феномен за институциите и општеството. Во видео порака за подигање на свеста за борбата против корупцијата, универзитетскиот професор Али Пајазити вели дека на корупцијата мора да и кажеме „но пасаран, не поминува“. „Не дозволувајте да бидете корумпирани или […]

AL – Pajaziti: Mos lejo që të korruptohesh, as mos korrupto dikë

June 8, 2020

Lufta kundër korrupsionit mbetet një synim i përbashkët, sidomos në Maqedoninë e Veriut, ku shënohet perceptim i ulët mbi këtë dukuri shkatërruese për institucionet dhe shoqërinë. Në një video-mesazh për ngritjen e vetëdijes për luftën kundër korrupsionit, profesori universitar, Ali Pajaziti,  thotë se korrupsionit duhet t’i themi no pasaran, s’ka kalim. “Mos lejo që të […]

MK – ОСМАНИ: КОРУПЦИЈАТА ГО УНИШТУВА РАЗВОЈОТ НА СПОРТОТ (ВИДЕО)

June 8, 2020

Борбата против корупцијата останува заедничка цел, особено во Северна Македонија, каде постои ниска перцепција за овој разурнувачки феномен за институциите и општеството. Во видео порака за подигање на свеста за борбата против корупцијата, тренерот на Ф.К „Шкупи“, Ќатип Османи, вели дека корупцијата е нечесно однесување, се разбира и нелегално. „Како што е присутно во политиката, […]

AL – Osmani: Korrupsioni si fenomen negativ e shkatërron zhvillimin

June 1, 2020

Lufta kundër korrupsionit mbetet një synim i përbashkët, sidomos në Maqedoninë e Veriut, ku shënohet perceptim i ulët mbi këtë dukuri shkatërruese për institucionet dhe shoqërinë. Në një video-mesazh për ngritjen e vetëdijes për luftën kundër korrupsionit, trajneri i K.F. “Shkupi”, Qatip Osmani,  thotë se korrupsioni është sjellje e pandershme, sigurisht se edhe e paligjshme. […]

AL – Topalova: Asnjë shoqëri nuk mund të jetë demokratike nëse është e korruptuar

May 20, 2020

Lufta kundër korrupsionit mbetet një synim i përbashkët, sidomos në Maqedoninë e Veriut, ku shënohet perceptim i ulët mbi këtë dukuri shkatërruese për institucionet dhe shoqërinë. Në një video-mesazh për ngritjen e vetëdijes për luftën kundër korrupsionit, gazetarja, Katerina Topalova,  thotë se të gjithë ata që marrin pjesë në korrupsion kanë përfitim të përbashkët dhe […]

AL – SOPI: SA MË PAK KORRUPSION, AQ MË SHUMË MIRËQENIE

May 13, 2020

Perceptimi dhe denoncimi i korrupsionit në Maqedoninë e Veriut mbetet në nivele të ulëta. Në një video-mesazh për ngritjen e vetëdijes për luftën kundër korrupsionit, aktori, Hasim Memishi-Sopi, thotë se korrupsioni në vendin tonë ndodhet në çdo pore të jetës. Mirëpo, thotë ai, ne duhet ta luftojmë atë. “Sa më pak korrupsion do të kemi […]